söndag 3 januari 2010

Claudia Galli - Vad kan du?

Claudia Galli är troligen väldigt omtyckt av vissa personer. Jag är inte en av dem. Jag hade inte haft några problem med att bara hålla käften om det hela om det inte vore för att hon ständigt dyker upp i nya sammanhang.
Jag känner inte Claudia och vi kommer troligen aldrig att ses. Hur hon är som privatperson kan jag bara gissa mig till och tänker därför inte uttala mig om detta.
Det som förvånar mig mest är hur det hela kunna börja. Om ett avsnitt av Svensson Svensson susar förbi på TV:n så har jag oerhört svårt att se någon talang alls i hennes skådespeleri. Som jag tidigare påpekat så måste det finnas personer som följer helt andra kriterier vid bedömning av detta. Visst är det skönt att folk har olika smak, men hur stor skillnad får det vara? Nu började visserligen hennes karriär långt tidigare, vilket gör det hela ännu märkligare.
Detta inlägg skulle inte finnas om Claudia hade kunnat hålla sig till skådespeleriet. Att jag inte uppskattar henne som skådespelerska är inget större problem. Jag väljer själv vad jag vill se och inte se. När hon börjar dyka upp i mer raka humorprogram så blir jag ännu mer förbryllad. Jag har då aldrig någonsin hört henne säga något som jag roats av. Vad hon gör i Parlamentet är för mig en gåta. Vilka är dessa personer som tycker att hon är så fantastisk? Det är klart att allt inte kan vara fantastiskt kul i Parlamentet, men det borde väl vara målet?
Nu har hon ju inte stannat sin utbredning där. Det känns som att jag inte kan råka se ett enda barnprogram utan att Claudia Gallis röst dyker upp. Om hon är bra eller dålig på detta har jag helt tappat förmågan att uppfatta. Jag blir bara förundrad över hur hon lyckats komma så långt, utan att ha gjort en endaste liten sak jag kunnat uppskatta.
Som sista taggen på igelkotten ramlar hennes reklamjobb in. Jag vet inte hur jag ska tolka det när jag hör hennes röst i en reklam. Har de som ligger bakom reklamen en helt annan smak än jag? Har de otroligt dåligt omdöme? Markerar hennes röst att denna produkt inte är något för mig? I så fall tackar jag henne för att hon gör mina köpbeslut något enklare.
Som slutord vill jag ändå ge Claudia Galli en eloge för att hon lyckats så bra utan att jag kan förstå vad hon är bra på. Hon är uppenbarligen mycket bättre än många andra på något. Kanske är just att få jobb hennes talang?

5 kommentarer:

 1. Haha. Du gav mig just ett nytt perspektiv på Claudia. Har aldrig tänkt på henne på det viset. Jag har bara sett henne som söt men oansenlig. Skilda världar var ju en erbarmligt dålig serie, och jag tror de följde receptet från amerikanska dagsåpor där som Days of our lifes och Glamour. Kassa skådisar, kasst manus i urusla kulisser (oftast ett o samma rum i 245 avsnitt). Fast icareklamen glimmar ju till ibland...

  Övrigt så finns det ju folk är mycket kändare för att vara kassa på allt. Linda Rosing tex ;) Och Peter Wahlbeck..höll jag på att säga. Han är ett av MINA hatobjekt. :D

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar Anneli.

  Linda Rosing är visserligen känd, men hon gör ju inga jobb som kräver talang direkt.
  Peter Wahlbeck kan jag har full förståelse för att folk inte tycker om. Även om jag inte direkt tycker om honom så anser jag att han gör något eget. Det är värt lite extra.

  SvaraRadera
 3. Det var ett orerande med klass tycker jag. Dessutom är jag benägen att hålla med dig vad det gäller Claudia. Underbar kommentar att du tappat förmågan att uppfatta huruvida hon är bra eller dålig. Så blir det ibland tyvärr. Peter Jidhe till exempel. Jag VET att han är usel men alla andra verkar tycka att han är bra. Är jag störd då? Det tål att tänkas på men inte för mycket!

  SvaraRadera
 4. Tack för titten. Vi har väl alla våra hatobjekt, varav svensk humor generellt är mitt.

  D

  SvaraRadera
 5. Du har missat hennes medverkan i SR Morgonpasset Sommar, förra sommaren.

  Riktigt uselt dåligt!

  SvaraRadera